1. Plen
Plenen klippes minst en gang i uken, det er ikke til å komme ifra. Det er vel det vi bruker mest tid på. Men ved å legge til rette for minst mulig hindringer under arbeidet vil dette gå raskere.

- Hindringer kan være trær og busker spredd utover plenen. Det er mer praktisk å ha dem på en rekke så du kan klippe flest mulige rette drag før du må klippe rundt trær og busker.
- Planlegg formen på plenen så gressklipperen kommer til overalt uten kriker og kroker hvor det er vanskelig å komme til.
- Lag et fast dekke under hagemøblene. Da slipper du å løfte unna møbler og blomsterkrukker før du kan begynne å klippe.
- Å slippe og bruke gresstrimmer er også med på å spare tid på å holde gresset nede.
- Gå ned på krava. Kan du leve med litt løvetann og mose i plenen?
- Kjøp en robotklipper.
2. Blomsterbed
I et bed er det først og fremst luking av ugress som tar tid. Så her gjelder alle tiltak som hemmer vekst og spredning av ugress.

- Bruk ugressfri jord når du lager bedet.
Sjekk der du kan levere hageavfall om de selger hage/gartner- jord du kan hente selv. Selv bruker jeg Hagemix fra Grønn vekst. http://www.gronnvekst.no/jord-og-bark/ - Det tar mindre tid å stelle og det er flottere og frodigere med et stort bed, enn å ha mange små bed rundt i hagen.
- Plant tett. Åpen jord er en invitasjon til ugressfrø om å så seg selv i bedet.
- Dekk den bare jorden mellom planten med gressklipp.
- Stopp gressplenen fra å vokse inn i bedet. Den billigste metoden er å stikke kanten rundt bedet med en kantspade. Jeg foretrekker en med halvmåneformet blad.
- Eller lag en fast kant. Denne blir også en fin kjørekant så gressklipperen får kjørt helt inntil bedet.
2. Kjøkkenhage
Å plante vekster i karmer passer godt i en lettstelt hage. Det er lett å sitte på kanten å stelle bedene. Du får bedre oversikt, og kan tidlig oppdage insekts angrep og plantesykdommer.
Legg ned en svetteslange i bedene. Da er det lett og koble til hageslangen og vanne.